Mi értelme a mélytisztításnak?

Ahhoz, hogy a prémium minőségű bevonatok, waxok kifejtsék az ígért hatást, a tökéletes előkészítés elengedhetetlen. A LotusCleaninghez kerülő minden autó kezelését  mélytisztítással kezdjük azért, mert minden felületaktív anyag kizárólag az autód lakkrétegéhez kötődik.

A felületaktív anyagok nem kötődnek semmiféle koszhoz, ezért sterilizáljuk a felületeket vagyis ez első lépés nálunk mindig a mélytisztítás. Csak a tökéletesen megtisztított kasztnira van értelme felvinni a prémium kategóriájú bevonatokat, különben nem fejtik ki az ígért hatást.

Rozsdaoldás és kátránytisztítás? Minek?

Te is naponta  elhaladsz  vasúti állomás vagy villamos nyomvonalán autóddal. Ezeken a területeket mikroszkopikus rozsdapor kerül a felnikre és a kasztnira, karcolásokat okozva és károsítva a lakkréteget. Emiatt kezdődik az úgynevezett „röprozsda” kioldással a mélytisztítás folyamata. A felnikből és a kasztniból is kioldjuk a rozsdaport egy speciális oldószer segítségével.

Az építkezések környékén felhalmozódott kosz és a fákról, bokrokról lehulló szennyeződés sem kíméli az autód lakkrétegét. Ezért van szükség kátrányoldásra és gyantaoldásra az autó teljes felületén.

Gyurmázunk a tökéletes eredményért

A kasztnit fedő lakkréteg egy annyira érzékeny felület, hogy a karcolásokba tapadt port speciális, az autó állapotához választott autókozmetikai gyurmával tisztítjuk. Ezzel a speciális gyurmával szedjük ki a lakkréteg karcolásaiba tapadt port. Az eljárást követően tökéletesen sima lesz a felület.

A gyurmás tisztítás után megtisztítjuk az autót a gyurma után maradó zsírrétegtől is. A mélytisztítás folyamata ezzel, a zsírtalanítási lépéssel zárul. Olyan tiszta lesz a kasztni, amilyen még akkor sem volt, amikor legördült a gyártósorról.

Már ezek után is látványos a javulás, de azt követően kezdődik csak az a munka – a kiválasztott csomag tartalmától függően – amivel elképesztő változásokat érünk el az autód fényezésén.

A mélytisztítást évente legalább egyszer javasolt elvégezni, hogy meghosszabbítsd az autó fényezésének élettartamát!