Védekezz bogárrajzás ellen!

Ha tavasz, akkor nemcsak a természetnek, az autódnak is szüksége lesz a megújulásra.  A hideg időjárás viszontagságai megviselik a fényezést, de még több kellemetlenség vár az autóra, ha nem látod el időben védőréteggel.

Tavasszal kirajzanak a bogarak, elkezdenek virágozni a fák, a növények, egyre erősebb a nap ereje és egyre több a madár, ezzel együtt a madárürülék is. Ezek külön-külön is potenciális veszélyt rejtenek az autód fényezésére nézve, de együttes hatásuk lehangoló lakkréteg állapothoz vezethet.

Bogarak, rovarok

Tavasszal óhatatlan, hogy rengeteg bogártetemet gyűjtünk be vezetés közben. Autópályás vezetés alatt az autóra felkenődött bogarak száma pedig nagyjából meghatványozódik. A bogártetemek pedig erősen savas hatásúak és könnyedén megmarják a fényezést. Ezektől jobb mielőbb megszabadulni, hogy ne okozzanak maradandó kárt a felületben.

Virágpor, gyanta

Tavasszal a szálló virágpor és a fákról lehulló gyanta, a fanedv ugyanúgy károsítja a fényezést, mint minden más szerves szennyeződés. Amint lehet, mosd le az autódat, ha kénytelen vagy hosszabb ideig fák alatt parkolni. Ezek az apró, de makacs szennyeződések beleégnek a lakkrétegbe, mikro sérüléseket eredményeznek és a kasztni fénye tovább mattul miattuk.

Napfény, eső

Egyre erősebb a nap ereje, amit már a saját bőrünkön is érezhetünk. Az UV sugárzás nemcsak az ember bőrét károsítja, az autó lakkrétegének sem tesz jót. Egy sötét színű autó kasztnija pillanatok alatt felforrósodik, ami károsítja a felületet ráadásul kifakítja a színeket is. Egy kiadós esőzés után a napsütés hatására vízkő képződik a fényezésen, az ott maradt esőcseppek után, ami szintén felelős a mikro karcolások kialakulásáért. Ezért mindig szárazra kell törölni az autót, hacsak nincs extra védőréteggel ellátva.

Madárürülék

A madárürülék a lakkréteg egyik fő ellensége, savas kémhatása miatt órák alatt megmarhatja a fényezést. Ilyen esetben sem szabad azonban szivaccsal, kefével elkezdeni eltávolítani. A legjobb, ha alaposan leáztatod, vagy egy benedvesített mikroszálas törlőkendővel felitatod.  A legjobb, ha ezt követően nagynyomású mosóval el tudod távolítani a ezt a kíméletlen szerves szennyeződést.

Ahhoz, hogy ezek a környezeti ártalmak ne okozzanak maradandó károkat a fényezésben mindenképp szükséges egy extra wax vagy kerámia réteggel ellátnod az autódat. Bízz profi csapatunkban, hiszen a Lotus Cleaning-nél a legprofibb, csúcsminőségű anyagokkal dolgozunk.

A legprofibb, csúcsminőségű Angelwax kerámiawax tartós védelmet biztosít autódnak! Ne késlekedj, válassz csomagot még ma és hosszabbítsd meg a fényezés élettartamát!